17.5.2015

Meikkisiveltimien puhdistus



Meikkisiveltimien puhdistus unohtuu helposti ja pesujaksojen väliin jää usein liian pitkä väli. Siveltimiin kertynyt meikki, lika ja bakteerit ovat omiaan aiheuttamaan iho-ongelmia. Freessin ihon ja meikin salaisuus on muun muassa siveltimien viikottainen pesu. 

Siveltimien puhdistukseen on olemassa oma spesiaali saippuansa, mutta olen todennut Marseille / Le Chat saippuoiden ajavan saman asian. Ne ovat saatavilla lähes kaikista marketeista muutamalla eurolla. Marseille saippua on pitkäkestoinen ja hinta-laatu -suhteeltaan kokeilun väärti. Marseille -saippua vaahtoutuu heti, jolloin pesu onnistuu helposti.



Siveltimien puhdistus

1. Kastele sivellin juoksevan veden alla, vältä kastelemasta muita osia kuin itse karvaa

2. Hiero sivellintä saippuassa ja tämän jälkeen sormien välissä, näet kuinka valkoinen saippua muuttuu meikin väriseksi ja lika irtoaa. Toista kunnes vaahto pysyy valkoisena

3. Rutista kevyesti sivellintä, ettei sivellin jää läpimäräksi

4. Aseta sivellin vaakatasoon kuivumaan 




Siveltimien puhdistus meikkauksen aikana

Meikkauksen aikana saattaa joutua käyttämään samaa sivellintä useaan tarkoitukseen, jolloin edellisen käytön värit täytyy saada pois ennen uuden levitystä. Kicksin sprayattava puhdistussuihke on loistava tähän tarkoitukseen. Tuotetta suihkautetaan siveltimelle ja pyyhitään puhtaalla liinalla, jonka jälkeen sivellin on heti käyttövalmis. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ideoita tai ajatuksia? Ilahdun jaetuista mietteistä ja luen niitä mielelläni!