19.5.2015

Sokerikakku



Toisinaan herkkuhimo tai yllätysvieraat ilmaantuvat oven taa ja on keksittävä nopeasti jotain tarjottavaa. Sokerikakku on näihin tilanteisiin loistava, helppo ja nopea valmistaa. Sokerikakku toimii myös täytekakun pohjana, jos loput tarvikkeet sattuvat löytymään kaapista. Terveelliseksi en kakkua sanoisi runsaan sokerimäärän vuoksi, mutta toisinaan on lupa herkutella!

Valmistus

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


1. Voitele ja jauhota (käytän korppujauhoja) pyöreäpohjainen vuoka (halkaisija 23cm)

2. Laita uuni 200 asteeseen

3. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi

4. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot vaahtoon varovasti sekoittaen

5. Kaada taikina vuokaan

6. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia

7. Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille sen jäähdyttyä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ideoita tai ajatuksia? Ilahdun jaetuista mietteistä ja luen niitä mielelläni!