19.6.2015

Venäläinen keittiö - Pelmeenit




Pelmeenit eli täytetyt pastanyytit ovat venäläisen keittiön herkkuja. Täyte koostuu jauhelihasta ja kuullotetusta sipulista ja valmis annos tarjoillaan suussa sulavan smetanan kera.  
Itsetehty pasta ja kauliminen vaativat hieman käsivoimia ja sitkeyttä, mutta vaivannäkö palkitaan ja suosittelenkin ehdottomasti kokeilemaan edes kerran!


taikina                                                      täyte

500g vehnäjauhoja                                  1 sipuli  

1 tl suolaa                                                400g jauhelihaa

3 kananmunaa                                         2 valkosipulinkynttä

2 - 3 dl vettä


Ohjeet

1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään

2. Lisää joukkoon munat ja osa vedestä, taikina on helpompi työstää, kun vettä lisää tilkka kerrallaan. 
Valmiin taikinan tulee olla pehmeää ja sitkeää. Aluksi työstäminen on raskasta ja taikina tuntuu jäävän sormiin kiinni, mutta vaivaamalla, jauhoja ja vettä lisäämällä syntyy ajan kanssa kiinteä pastapallo.

3. Kuullota kuutioitu sipuli öljyssä

4. Sekoita kuullotettu sipuli, puserrettu valkosipuli ja jauheliha kulhossa ja lisää mausteita oman maun mukaan

5.  Kauli koko taikina kerralla tai jaa osiin. Taikinan tulee olla mahdollisimman ohut

6. Irrota taikinasta muotin tai juomalasin avulla halkaisijaltaan 6-7 cm kokoisia pyörylöitä

7. Laita täytettä pyörylän keskelle ja taita puolikuun muotoiseksi. Sulje reunat painelemalla haarukan avulla

8. Laita Pelmeenit pakkaseen jäähtymään noin 30 minuutiksi 

9. Jäätyneet Pelmeenit keitetään kattilassa kiehuvassa vedessä 12 - 15 minuuttia

10. Tarjoile smetanan kanssa ja herkuttele!


Itselläni oli käytössä Pelmeeneihin tarkoitettu muotti, jonka vuoksi ulkomuoto on pyöreä eikä puolikuun muotoinen. Muodolla ei kuitenkaan ole väliä eikä makukaan ole muodosta riippuvainen, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja kuulisin mielelläni teidän mielipiteitä Pelmeeneistä! 
Jos ohjeissa oli epäselvyyksiä tai kaipaatte tarkennusta johonkin osuuteen niin vastaan mielelläni. 

Makoisia hetkiä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ideoita tai ajatuksia? Ilahdun jaetuista mietteistä ja luen niitä mielelläni!