21.7.2016

Mustion linna

 

Haluatko kävellä kuvankauniissa maisemissa, herätä luonnon keskeltä ja kulkea luomuaamupalalle pientä siltaa pitkin? Jos vastasi kyllä, etkä pelkää kummituksia, suosittelen varaamaan hotelliyön Mustion linnasta.

Tarunhohtoinen Mustion linna sijaitsee Raaseporissa upeiden maisemien ympärillä. Luontoa on silmänkantamattomiin asti, yllätyksiä joka polulla ja erinomaista palvelua molemmilla kotimaisilla kielillämme. 



Mustion linnassa astut suoraan 1700-luvun kartanomiljööseen ja käyskentelet patsaita vilisevässä puistossa. Saatat yöpyä isossa tiilirakennuksessa tai pienemmissä muutaman huoneen puutuvissa. Ruuaksi saat skandinaavista ruokaa, joka valmistetaan paikallisista raaka-aineista. 



Muistelen vieläkin olotilaa, joka vallitsi kesälomalla kartanomiljöössä vieraillessa. Edellisenä päivänä olin kävellyt kartanon tiluksilla, ihastellut patsaita ja nähnyt auringonlaskun. Olin syönyt nauruntäytteisen illallisen perheeni kanssa, skoolannut paikallisen panimon oluella ja herkutellut liian monella chilileivällä. Yön olin nukkunut makeasti, ja aamulla heräsin levänneenä ja rauhallisena, onnellisena. 



Kummituksia tiluksilla on ainakin kolme, ja vanhan tarun mukaan Mustion linnan ylle on langetettu kirous, jonka mukaan linnan kolmannen kerroksen rakentaminen johtaa kauheuksiin. 
Kolmannen kerroksen rakennus on vielä tänäkin päivänä kesken.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ideoita tai ajatuksia? Ilahdun jaetuista mietteistä ja luen niitä mielelläni!