26.6.2016

Helppo ja kuohkea raparperipiirakka



Raparperipiirakka kuuluu ehdottomasti kesän herkkuihin, ja nopeasti valmistuva piiras onkin oiva tarjottava kesävieraille. Perinteisen muropohjan sijaan alla olevalla reseptillä valmistuu maukas ja kuohkea pullataikinamainen piiras, joka tarjoillaan vaniljajäätelön kera. 



Aloita täytteestä, sillä se on aikaavievin osio. Kuumenna samalla uuni 175 asteeseen.


Täyte


6-7 dl raparperia

2 dl sokeria

1/2 dl vettä


Keitä pilkotusta raparperista, sokerista ja vedestä sakea hilloke kattilassa. Keitä rauhassa alhaisella lämpötilalla, kunnes seos sakeutuu. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa pohja. 


Pohja


1 kananmuna

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl juoksevaa oivariinia

2 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta


1. Sekoita muna ja sokeri (et tarvitse sähkövatkainta). Lisää oivariini, maito ja jauho- 
    leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Taikinasta tulee kuohkea ja juokseva

2. Kaada taikina voideltuun vuokaan, joka on halkaisijaltaan 27-30 cm

3. Kaada päälle raparperihilloke

4. Paista 30-35 minuuttia






2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, tätä täytyy ehottomasti tehä.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan oheista reseptiä, herkullista vaihtelua perinteiselle raparperipiirakalle.

    VastaaPoista

Herättikö kirjoitus ideoita tai ajatuksia? Ilahdun jaetuista mietteistä ja luen niitä mielelläni!