21.6.2016

Alitalon viinitilaKesä on maakuntamatkailun kulta-aikaa. Kotimaastamme löytyy toinen toistaan upeampia nähtävyyksiä ja kaupunkeja, jotka tarjoavat elämyksiä ja yllätyksiä niitä etsiville. 
Yksi näistä on Lohjalla sijaitseva Alitalon viinitila, joka valmistaa oman maan 13000 omenapuusta viiniä ja erikoisuutena vuoden 2016 tilaviinikilpailun voittanutta viideriä. 

Perinteinen siideri valmistetaan omenasta, kun taas viideri saa pohjansa ja makunsa herkullisesta herukasta. Viideri on raikas, kupliva ja kevyt kesäjuoma, joka on prosenteiltaan samaa kuin siideri. Omaksi viideri suosikiksi nousi kuiva hiilihapotettu valkoherukkaviini, joka oli raikas ja kirpsakka vaihtoehto omaan makuun liian makealla siiderille.

Alitalon tila on idyllisen pieni, ja sinne saavutaankin loppumatka kapeaa ja soraista tietä pitkin. Matkan varrella voi ihastella kaunista luontoa ja tuhansia omenapuita, jotka kasvavat kauniissa rivissä. Tilalle saapuessa matkailijaa tervehtii iloinen silitystä (tai pullaa) kaipaava koira ja hieman loitommalla kaksi kaniystävystä, vuohi ja elämän asioita pohtiva lammas. Tilalla on myös pieni kahvila, jossa voi virkistäytyä vaikkapa jätskillä ennen pieneen puotiin astumista. 

Palvelu on asiantuntevaa ja ystävällistä, ja käynnistä jäikin lämminhenkinen tunnelma parhaiten mieleen. Siinä onkin yksi suurimmista syistä miksi haluan kertoa tilasta ja tukea Suomalaista yrittäjyyttä. Alitalon tuotantoa on tarjolla myös valituissa ruokakaupoissa, jos ei itse pääse käymään tilalla. 
Tilaviinikilpailun voittanut viideri oli Alitalon tuotannosta ehdottomasi omaan makuuni parhain makuelämys, ja lisää tietoa Alitalon tilasta, viidereistä ja niiden saatavuudesta voit lukea täältä

Viiderielämysten lisäksi lifestyleen kuuluu tietenkin myös tärkeänä osana vaatetus, ja niiden kuvaus. Osa kuvista on otettu Alitalon tilalla ja osa lähellä sijaitsevalla kaislikkoisella uimarannalla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ideoita tai ajatuksia? Ilahdun jaetuista mietteistä ja luen niitä mielelläni!