13.3.2016

Helpot ja nopeat muffinsit


Sain viettää lauantain ihanan pikku prinsessan ja ystävien kanssa herkutellen. Mahat täynnä lepäilimme ystäväni kanssa sängyllä ja seurasimme pienokaisen liikkeitä ja ilmeitä. Lapsen viattomuus, katse ja innostus ympärillä oleviin ihmisiin sai omankin mielen herkälle päälle. Se sai pohtimaa mikä elämässä on tärkeää ja mitä itse haluaa omalta elämältään. Mikä sisältö tekee onnelliseksi, mikä onnettomaksi. 

Tarkoitus oli ottaa muutama kuva myös vaatetuksesta, mutta se menikin pannukakuksi, joten kuvat jäivät yhteen suttuiseen vedokseen. Toisaalta, ehkä kaiken ei tarvitse ollakkaan niin täydellistä. Pieni rosoisuus ja epätäydellisyys kai kuuluvat elämään. Jos yksi asia menee pannariksi niin toinen saattaa kohota korkealle.    

Pikku prinsessan innoittamana leivoin jälkiruuaksi muffinsseja, joiden kirsikkana kakun päällä oli herkullinen appelsiinikuorrutus. Valmistus on helppoa ja nopeaa ja vaihtoehtoja on rajattomasti!


Tarvitset

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinijauhetta

1/2 tl suolaa

1 tl vanilliinisokeria

50 g margariinia tai voita

1 1/2 dl maitoa

1 kananmuna

suklaata/vadelmia/mustikoita


Kuorrute

1 dl tomusokeria

100 g tuorejuusto


1. Kuumenna uuni 225 asteeseen

2. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola, vanilliinisokeri ja sekoita keskenään

3. Lisää rasva seokseen ja nypi sormin tasaiseksi. Itse otan rasvan hyvissä ajoin pehmenemään, jolloin sekoitus on helpompaa. Älä kuitenkaan sulata rasvaa mikrossa juoksevaksi.

4. Lisää kevyesti sekoittaen maito ja kananmuna sekä lopuksi marjat tai suklaa. Itse käytin suklaata. 

5. Jaa taikina vuokiin. Määrä riippuu vuoan koosta, tällä ohjeella valmistuu 12-16 muffinssia. 

6. Paista uunin keskitasolla 10-20 minuuttia. Oma uunini ei ole super tehokas, jolloin paistamiseen meni 20 minuuttia, tehokkaamman kanssa muffinssit valmistuvat nopeammin ja niitä kannattaakin tarkkailla jo 8 minuutin kuluttua. 

7. Kuorrutukseen käy mikä tahansa jälkiruoaksi tarkoitettu tuorejuusto, itse käytin Valio Viola appelsiinia. Tuorejuuston joukkoon sekoitetaan tomusokeri ja seos valmis pursotettavaksi. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ideoita tai ajatuksia? Ilahdun jaetuista mietteistä ja luen niitä mielelläni!