1.1.2016

Uusi vuosiVuoden vaihtumisen yhteydessä ihmisillä on tapana muistella mennyttä vuotta ja suunnitella tulevaa. Tehdään lupauksia ja luodaan tavoitteita. Pohditaan vuoden tapahtumia ja ikään kuin kerrataan kulunut vuosi. Monille vuoden vaihtuminen onkin ainoa hetki, jolloin todella läpikäydään vuosi kokonaisuudessaan iloineen ja suruineen - tammikuusta joulukuuhun. Asiat nähdään kokonaisuuksina ja summataan yhteen oliko vuosi hyvä vai huono. 

Itse pohdin asioita ja tapahtumia pitkin vuotta, toisinaan jopa päivittäin. Tapahtumat saattavat saada suuremman mittakaavan kuin oikeasti ansaitsevat. Pienistä vastoinkäymisistä tulee suuria ja upeat tapahtumat saattavat jäädä varjoon. Tällöin vuoden viimeisimpänä päivänä syntyy vasta todellinen tasapaino asioiden ja tapahtumien välille. Ne ovat mennyttä ja vasta nyt oma mieli osaa pistää ne oikeaan mittakaavaansa.   

Omaan vuoteeni kuului paljon, kuten monen muunkin. Oli onnistumisia ja epäonnistumisia, suuria elämänmuutoksia ja luopumista. Osa oli itse valittuja ja osaan joku muu teki päätöksen. Menetys, joka raastaa ja, joka kuitenkin on osa maailmaan syntyneiden kohtaloa - elämä, joka päättyy kuolemaan. 

Viime vuosi oli täynnä muutoksia ja sopeutumista, uusia asioita ja uusia uria. Kokonaisuudessaan hieno ja rikas. 
Uuteen vuoteen heräsin hyvin levänneenä ja hyvinvointisena, täynnä uutta intoa ja iloa.    
     


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ideoita tai ajatuksia? Ilahdun jaetuista mietteistä ja luen niitä mielelläni!