30.8.2015

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarhaPuutarhoissa ja kasvihuoneissa on sitä jotakin, mitä en osaa selittää. Kasvien kauneus ja toisinaan eriskummallisuus ei lakkaa hämmästyttämästä ja ihastuttamasta. Värikirjot ja muodot ovat toinen toistaan upeampia ja silmiä hivelevän kauniita. 

Jos ajatuksesi luonnosta ja kasveista ovat samankaltaisia, suosittelen ehdottomasti vierailemaan Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa saat matkata ympäri maailman liikkumalla huoneesta toiseen. 
Huoneet koostuvat tietyn alueen kasvillisuudesta ja yhdessä ne muodostavatkin useita pieniä kokonaisuuksia.

Erityistä plussaa puutarhalle täytyy antaa huumorintajuisesta lipunmyyjästä ja omien eväiden sallimisesta alueella. Mikä sen makoisampaa, kuin itsetehdyt sämpylät kahvin kera kasvitieteellisen puutarhan lumoissa palmujen alla!
Toinen mainitsemisen arvoinen asia kameran kanssa häärävälle ihmiselle ja Internetin ihmeelliseen maailmaan kirjoittavalle oli selkeä ohjeistus kuvien ottamisesta ja julkaisemisesta. Toisinaan kuvausluvat ovat epäselviä ja kuvia räpsitään siellä täällä, mutta samalla ainankin itse pohdin saako niitä julkaista tai saako tilassa ylipäätään ottaa kuvia. Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kotisivuilla oli kuitenkin selitetty selkeästi valokuvauksen säännöt eikä epäselvyyksiä pääse syntymään.

Teeman mukaisesti olin valinnut vierailupäivän vaatteeksi tietenkin kukkajakun ja asukuvat tulevatkin postikortti muodossa tällä kertaa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ideoita tai ajatuksia? Ilahdun jaetuista mietteistä ja luen niitä mielelläni!