16.7.2015

Intialainen spagettikastike



Kotiruokaa voittanutta ei ole, mutta toisinaan arkiruoka kyllästyttää. Kauppaan lähdetään nälkäisenä ja pää tyhjänä - mitä tänään syötäisiin? 

Kaupasta lähtee usein mukaan jauhelihaa ja spagettia tarkoituksena tehdä perinteinen spagettikastike. Perinteisessä ei sinällään ole mitään vikaa, mutta vaihtelukin virkistää. 

Tavallisen kastikkeen sijaan teen nykyään intialaisen version maukkaista mausteista. 
Ruoka syntyy samalla kaavalla kuin perinteinenkin. Jauheliha ja sipuli paistetaan ja joukkoon lisätään suolaa. Mausteina käytän musta- ja valkoippurin sijaan kurkumaa ja garam masalaa. Tuoksun lisäksi ne värjäävät ruuan ihanan aurinkoiseksi. Maku saattaa vaatia totuttelua, joten aluksi kannattaa aloittaa kevyesti. 
Joukkoon kaadetaan paseerattua tomaattia ja lopuksi purkillinen turkkilaista jugurttia.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ideoita tai ajatuksia? Ilahdun jaetuista mietteistä ja luen niitä mielelläni!